Beoordeeld met een 9,5 door onze studenten
Startdatum februari & september
MBO 4 Opleiding

Stewardess, Travel 
& Hospitality

Opleidingen van Laurentius
Ben jij nieuwsgierig naar de wereld?
Wil jij een versnelde opleiding volgen?
Ben jij geïnteresseerd in de luchtvaart en hospitality branche
Inschrijven
Brochure aanvragen
Opleidingen van Laurentius
Ben jij nieuwsgierig naar de wereld?
Wil jij een versnelde opleiding volgen?
Ben jij geïnteresseerd in de luchtvaart en hospitality branche
Inschrijven
Brochure aanvragen

Ben jij iemand die wil werken als stewardess, op de grond of in de lucht? Pas jij in de wereld van hospitality? Kies dan voor de opleiding van de toekomst. Bij deze opleiding komt alles aan bod! Thema's zoals stewardess en grondstewardess in combinatie met hospitality!

Over deze opleiding

Als je kiest voor de opleiding Stewardess, Travel & Hospitality dan is het iedere keer een uitdaging om de wensen van jouw gasten perfect in te vullen en reizen tot in de puntjes te verzorgen. Je hebt commercieel talent en hebt kennis van de wereld.

Regelmatig krijgen wij bezoek van mensen uit het veld, luchtvaartmaatschappijen en toeristische bedrijven op ons college. Je wordt geheel ondergedompeld in de wereld van de luchtvaart. Je klaslokaal kijkt uit op de verkeerstoren, de hele school ademt wereldklasse. 

Je oefent veel in onze vliegtuigcabine met praktijksimulaties. De lessen zijn interactief en worden gegeven door professionals uit de luchtvaartbranche. De docenten doen er alles aan om je te begeleiden bij je studie op een manier die bij jou past. Dit vraagt van jou betrokkenheid en een actieve inzet. Samen maken we van jouw droom een succes. 

Inschrijven

Belangrijke informatie

Duur opleiding

Binnen twee jaar inclusief een half jaar stage (mag ook in het buitenland)

Startdatum

september en februari

Vakken

Thema's die je kunt verwachten tijdens je opleiding

Je verhaal begint bij de basis: een stevige fundering als het gaat om kennis en vaardigheden op het gebied van hospitality management. Je leert dus de theorie en koppelt deze aan de praktijk. Daarna ga je je specialiseren op het gebied van luchtvaart. Thema's als landenkennis, Engels en Spaans voor de luchtvaart en hospitality. Presentatietechnieken, Leidinggeven en planning, Guest Care en (after) Sales, Top Sollicitatie training afgestemd op de luchtvaart en hospitality. Daarnaast volg je de generieke vakken en ga je stage (internationaal) lopen.

Vooropleiding

vmbo K , vmbo T, mbo 2 en mbo 3, Havo (vwo)

Locatie

Waar ga je studeren?

Schiphol (Evert van de Beekstraat 1-39, 1118 CL Schiphol)

Opleidingskosten

Aan welke kosten moet je denken?

  • Opleidingskosten: €9.900,- per jaar
  • Studiemateriaal: €900,-
  • Inschrijfkosten: €200,-
  • Uniform: €195,- (uniform is voor de dames, de heren regelen zelf een zwart kostuum)*
Financiering

Wist je dat een opleiding aan het Laurentius College betaalbaar is voor iedereen?

Lees er hier meer overDeze opleiding wordt ook als BBL-opleiding aangeboden.
Meer informatie lees je hier. 
Aanmeldprocedure

Hoe meld je je aan?

Op het Laurentius College vinden wij het belangrijk dat wij elkaar leren kennen. Tijdens een persoonlijk gesprek wordt gekeken of er een klik is tussen jou als toekomstig student en het Laurentius College. Waarom wil je bij ons studeren en waarom kies je voor deze opleiding? Uiteraard ben jij ook heel benieuwd, naar wat wij jou kunnen bieden. 

 Wat heb je nodig bij de aanmelding? 

  • De gewenste opleiding en startdatum.
  • Je persoons- en adresgegevens.
  • Je vooropleiding.

Er is veel belangstelling voor onze opleiding en slechts beperkt plaats. Dus ben je zeker van je keuze, meld je dan direct aan

  • Zo ben je verzekerd van een studieplek!
  • Als je je vroegtijdig aanmeldt heb je voldoende tijd om je studiefinanciering te regelen. 
  • Over je boeken hoef jij je geen zorgen te maken, die regelen wij voor je. 

Heb je alle stappen van het aanmeldproces doorlopen? Dan zie je direct de bevestiging en ontvang je tevens per e-mail een bevestiging van je aanmelding. In de bevestigingsmail vragen wij je om meer informatie, om de inschrijving definitief te kunnen maken. 

Voor het inschrijven hebben wij namelijk extra informatie van je nodig, bijvoorbeeld een kopie van je identiteitsbewijs. Zodra alle informatie is aangeleverd, ontvang je van ons een bevestiging van jouw inschrijving. Daarna kun je je gaan voorbereiden op de start van jouw studiejaar. We starten het studiejaar met een kick-off dag. 

Na je studie

Wat kun je doen na de opleiding?

Je kunt gaan werken als grondsteward(ess) of als steward(ess) op één van de luchthavens. Over de hele wereld kan jij aan de slag bij organisaties die actief zijn in de luchtvaart en hospitalitybranche. Denk bijvoorbeeld aan: luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, reisorganisaties, internationale hotels, bungalowparken, cruiseschepen, of evenementenorganisaties. Met dit diploma ligt de wereld aan je voeten!

Stephanie van Diepen
MBO 4 Student Allround Luchtvaart & Hospitality
“Nu 1 jaar geleden heb ik de opleiding aan het Laurentius College behaald. Ben hier elke week met veel plezier…”

Ervaringen

Van studenten
Je studeert bij ons aan een privéschool, samen met uiterst gemotiveerde klasgenoten. Bij vrijwel alle vakken voel je de verbinding met de praktijk, maar je merkt ook dat we samen met jou aan je houding en gedrag werken. Daardoor ben jíj straks herkenbaar als professional van het Laurentius College.
Alle Ervaringen
"Front office medewerker bij Prinses Hotel Amersfoort “Ik had heel veel verschillende taken zoals de gasten helpen met hun bagage...."
Tirza Creusen
MBO 4 Student Hotel- & Eventmanagement
Inschrijven
menuarrow-rightcross-circle