Beoordeeld met een 9,5 door onze studenten
Startdatum februari & september
MBO 4 Opleiding

Business & Hospitality Management 

Opleidingen van Laurentius
Ben jij nieuwsgierig naar de wereld?
Wil jij een versnelde opleiding volgen?
Ben jij commercieel ingesteld en ben je ondernemend?
Inschrijven
Brochure aanvragen
Opleidingen van Laurentius
Ben jij nieuwsgierig naar de wereld?
Wil jij een versnelde opleiding volgen?
Ben jij commercieel ingesteld en ben je ondernemend?
Inschrijven
Brochure aanvragen

Ben jij commercieel ingesteld en heb je ondernemend talent? Belangrijke kansen leren herkennen om zo je bedrijf winstgevend te maken? Kies dan voor de opleiding Business & Hospitality Management, geeft jouw carrière een vliegende start. 

Binnen 2 jaar een mbo niveau 4-diploma behalen is uniek. Daarom zoeken wij talent! Doorzetters die gefascineerd zijn door de wereld van business & hospitality en zo snel mogelijk aan het werk willen in de deze branche!

Over deze opleiding

De leukste opleiding van Nederland. De Business & Hospitality Management opleiding geeft jouw carrière een vliegende start

Je bent innovatief, ambitieus en durft risico's te nemen. En je droomt van ondernemen in een dynamische omgeving. Tijdens de opleiding leer je alle vaardigheden die je nodig hebt als startend ondernemer. Je durft zelfstandig beslissingen te nemen. Je wilt verantwoordelijk zijn voor het succes van je bedrijf. En je bent bereid om daar hard voor te werken. Onze docenten staan met één been in de praktijk, waardoor je altijd beschikt over de meest actuele kennis en ervaring. De docenten doen er alles aan om je te begeleiden bij je studie op een manier die bij jou past. Dit vraagt van jou betrokkenheid en een actieve inzet. Samen maken we van jouw droom een succes. 

Inschrijven

Belangrijke informatie

Duur opleiding

Twee jaar inclusief een half jaar stage (in binnen- of buitenland)

Startdatum

september en februari

Thema's die je kunt verwachten tijdens je opleiding

Je verhaal begint bij de basis: een stevige fundering als het gaat om kennis en vaardigheden op het gebied van hospitality management. Je leert dus de theorie en koppelt deze aan de praktijk. Daarna ga je je specialiseren op het gebied van business. Thema's als ondernemerschap, organisatiekunde, marketing en strategie en verdiep jij je in verkooptechnieken en persoonlijk leiderschap. Een bedrijf runnen vergt zelfstandigheid en zelfkennis. Tijdens je opleiding werk je daarom aan je persoonlijke ontwikkeling. Docenten coachen je daarbij en gastsprekers inspireren je het maximale uit je ondernemerschap te halen. Top Sollicitatie training afgestemd op de business en hospitality. Daarnaast volg je de generieke vakken en ga je stage (internationaal) lopen.

Vooropleiding

vmbo K, vmbo T, mbo 2 en mbo 3, Havo (vwo)

Locatie

Waar ga je studeren?

Schiphol (Evert van de Beekstraat 1-39, 1118 CL Schiphol)

Opleidingskosten

Aan welke kosten moet je denken?

 • Opleidingskosten: €9.900,- per jaar
 • Studiemateriaal: €900,-
 • Inschrijfkosten: €200,-
 • Uniform: €195,- (uniform is voor de dames, de heren regelen zelf een zwart kostuum)
Financiering

Wist je dat een opleiding aan het Laurentius College betaalbaar is voor iedereen?

Lees er hier meer overDeze opleiding wordt ook als BBL-opleiding aangeboden.
Meer informatie lees je hier. 
Aanmeldprocedure

Hoe meld je je aan?

Op het Laurentius College vinden wij het belangrijk dat wij elkaar leren kennen. Tijdens een persoonlijk gesprek wordt gekeken of er een klik is tussen jou als toekomstig student en het Laurentius College. Waarom wil je bij ons studeren en waarom kies je voor deze opleiding? Uiteraard ben jij ook heel benieuwd, naar wat wij jou kunnen bieden. 

 Wat heb je nodig bij de aanmelding? 

 • De gewenste opleiding en startdatum.
 • Je persoons- en adresgegevens.
 • Je vooropleiding.

Er is veel belangstelling voor onze opleiding en slechts beperkt plaats. Dus ben je zeker van je keuze, meld je dan direct aan

 • Zo ben je verzekerd van een studieplek!
 • Als je je vroegtijdig aanmeldt heb je voldoende tijd om je studiefinanciering te regelen. 
 • Over je boeken hoef jij je geen zorgen te maken, die regelen wij voor je. 

Heb je alle stappen van het aanmeldproces doorlopen? Dan zie je direct de bevestiging en ontvang je tevens per e-mail een bevestiging van je aanmelding. In de bevestigingsmail vragen wij je om meer informatie, om de inschrijving definitief te kunnen maken. 

Voor het inschrijven hebben wij namelijk extra informatie van je nodig, bijvoorbeeld een kopie van je identiteitsbewijs. Zodra alle informatie is aangeleverd, ontvang je van ons een bevestiging van jouw inschrijving. Daarna kun je je gaan voorbereiden op de start van jouw studiejaar. We starten het studiejaar met een kick-off dag. 

Na je studie

Wat kun je doen na de opleiding?

De behoefte aan internationaal georiënteerde managers met een goede opleiding stijgt door de groeiende wereldhandel. Je kunt aan de slag gaan bij: 

 • Multinationals
 • Hotels en Resorts
 • Beurslocaties
 • Congresorganisaties
 • Midden- en Kleinbedrijf
 • Adviesbureaus
 • Reclame- en communicatiebureaus
 • Recreatiebedrijven
 • Retailbedrijven
 • Overheidsinstanties
 • Makelaardij
 • Eigen onderneming
Stephanie van Diepen
MBO 4 Student Allround Luchtvaart & Hospitality
“Nu 1 jaar geleden heb ik de opleiding aan het Laurentius College behaald. Ben hier elke week met veel plezier…”

Ervaringen

Van studenten
Je studeert bij ons aan een privéschool, samen met uiterst gemotiveerde klasgenoten. Bij vrijwel alle vakken voel je de verbinding met de praktijk, maar je merkt ook dat we samen met jou aan je houding en gedrag werken. Daardoor ben jíj straks herkenbaar als professional van het Laurentius College.
Alle Ervaringen
"Front office medewerker bij Prinses Hotel Amersfoort “Ik had heel veel verschillende taken zoals de gasten helpen met hun bagage...."
Tirza Creusen
MBO 4 Student Hotel- & Eventmanagement
Inschrijven
menuarrow-rightcross-circle