Beoordeeld met een 9,5 door onze studenten
Startdatum februari & september
MBO 4 Opleiding

Allround, luchtvaart 
& Hospitality EXCLUSIEF

Opleidingen van Laurentius
Wil jij snel een mbo 4 diploma halen?
Ben jij een doener met gevoel voor service?
Wil je graag werken in de reiswereld?
Inschrijven
Brochure aanvragen

Jij wilt graag een baan in de reiswereld: een uitdagende baan in een dynamische branche waar geen dag hetzelfde is. Dan zit je goed bij het Laurentius College! Wij bieden dé mbo niveau 4-opleiding voor de luchtvaart- en hospitalitybranche aan. Je krijgt les op Schiphol. Jouw klaslokaal kijkt uit op de verkeerstoren zo word je ondergedompeld in de reiswereld. 

De opleiding is geschikt voor studenten die zich graag breed oriënteren. Je volgt zowel vakken voor grondstewardess als cabinetraining. Vakken zoals Flight Safety en Check-in behoren tot jouw lespakket. Binnen 2 jaar een mbo niveau 4-diploma behalen is uniek. Daarom zoeken wij talent! Doorzetters die gefascineerd zijn door de wereld van luchtvaart & hospitality en zo snel mogelijk aan het werk willen als Stewardess of in de hospitalitybranche!

Deze opleiding met het Exclusieve label heeft vele voordelen o.a.: inclusief studiereis, alle herkansingen zijn kosteloos,  gratis bijles, extra persoonlijke begeleiding, baangarantie en extra kleine klassen.

Over deze opleiding

Als je kiest voor de opleiding Allround Luchtvaart & Hospitality dan is het iedere keer een uitdaging om de wensen van jouw gasten perfect in te vullen en reizen tot in de puntjes te verzorgen. Je hebt commercieel talent en hebt kennis van de wereld.

Regelmatig krijgen wij bezoek van mensen uit het veld, luchtvaartmaatschappijen en toeristische bedrijven op ons college. Je wordt geheel ondergedompeld in de wereld van de luchtvaart. Je klaslokaal kijkt uit op de verkeerstoren, de hele school ademt wereldklasse. 

Je oefent veel in onze vliegtuigcabine met praktijksimulaties. De lessen zijn interactief en worden gegeven door professionals uit de luchtvaartbranche. De docenten doen er alles aan om je te begeleiden bij je studie op een manier die bij jou past. Dit vraagt van jou betrokkenheid en een actieve inzet. Samen maken we van jouw droom een succes. 

Inschrijven

Praktische zaken

Duur opleiding

2 Jaar

Startdatum

september en februari

Vakken

Een indicatie van de vakken die je kunt verwachten

Stewardess, Grondstewardess, Engels voor luchtvaart & hospitality, Spaans voor luchtvaart & hospitality, Presentatietechnieken, Interculturele Communicatie, Binnenlandse en Buitenlandse Etiquette, Reisleiding & Bestemmingen, Leidinggeven en planning, Guest Care en Sales, Aftersales, Hospitality en (internationale) Stage.

Vooropleiding

Vmbo K , vmbo T, mbo 2 en mbo 3, Havo (vwo)

Locatie

Waar ga je studeren?

Schiphol (Evert van de Beekstraat 1-39, 1118 CL Schiphol)

Opleidingskosten

Aan welke kosten moet je denken?

 • Opleidingskosten: €14.500,- per jaar
 • Studiemateriaal: €900,-
 • Inschrijfkosten: €200,-
 • Uniform: €195,- (uniform is voor de dames, de heren regelen zelf een zwart kostuum)*
Financiering

Wist je dat een opleiding aan het Laurentius College betaalbaar is voor iedereen?

Lees er hier meer over
Aanmeldprocedure

Hoe meld je je aan?

Op het Laurentius College vinden wij het belangrijk dat wij elkaar leren kennen. Tijdens een persoonlijk gesprek wordt gekeken of er een klik is tussen jou als toekomstig student en het Laurentius College. Waarom wil je bij ons studeren en waarom kies je voor deze opleiding? Uiteraard ben jij ook heel benieuwd, naar wat wij jou kunnen bieden. 

 Wat heb je nodig bij de aanmelding? 

 • De gewenste opleiding en startdatum.
 • Je persoons- en adresgegevens.
 • Je vooropleiding.

Er is veel belangstelling voor onze opleiding en slechts beperkt plaats. Dus ben je zeker van je keuze, meld je dan direct aan

 • Zo ben je verzekerd van een studieplek!
 • Als je je vroegtijdig aanmeldt heb je voldoende tijd om je studiefinanciering te regelen. 
 • Over je boeken hoef jij je geen zorgen te maken, die regelen wij voor je. 

Heb je alle stappen van het aanmeldproces doorlopen? Dan zie je direct de bevestiging en ontvang je tevens per e-mail een bevestiging van je aanmelding. In de bevestigingsmail vragen wij je om meer informatie, om de inschrijving definitief te kunnen maken. 

Voor het inschrijven hebben wij namelijk extra informatie van je nodig, bijvoorbeeld een kopie van je identiteitsbewijs. Zodra alle informatie is aangeleverd, ontvang je van ons een bevestiging van jouw inschrijving. Daarna kun je je gaan voorbereiden op de start van jouw studiejaar. We starten het studiejaar met een kick-off dag. 

Na je studie

Wat kun je doen na de opleiding?

Je kunt gaan werken als grondsteward(ess) of als steward(ess) op één van de luchthavens. Over de hele wereld kan jij aan de slag bij organisaties die actief zijn in de luchtvaart en hospitalitybranche. Denk bijvoorbeeld aan: luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, reisorganisaties, internationale hotels, bungalowparken, cruiseschepen, of evenementenorganisaties. Met dit diploma ligt de wereld aan je voeten!

Deze opleiding heeft het label "exclusief". 

Als jij voor deze opleiding kiest, is het volgende inclusief:

 • het uniform
 • bijles
 • een studiereis
 • stagebemiddeling
 • baangarantie in de luchtvaart of hospitality
 • extra persoonlijke begeleiding 
 • korting op je fitness abonnement (Fitness centrum The Base)
Stephanie van Diepen
MBO 4 Student Allround Luchtvaart & Hospitality
“Nu 1 jaar geleden heb ik de opleiding aan het Laurentius College behaald. Ben hier elke week met veel plezier…”

Ervaringen

Van studenten
Je studeert bij ons aan een privéschool, samen met uiterst gemotiveerde klasgenoten. Bij vrijwel alle vakken voel je de verbinding met de praktijk, maar je merkt ook dat we samen met jou aan je houding en gedrag werken. Daardoor ben jíj straks herkenbaar als professional van het Laurentius College.
Alle Ervaringen
"Front office medewerker bij Prinses Hotel Amersfoort “Ik had heel veel verschillende taken zoals de gasten helpen met hun bagage...."
Tirza Creusen
MBO 4 Student Hotel- & Eventmanagement
Inschrijven
menuarrow-rightcross-circle